Nieuws
07 december 2013 - Nichal Joosse

Spotify lanceert binnenkort gratis mobiel abonnement

Volgens The Wall Street Journal zou Spotify binnenkort een nieuw gratis mobiel abonnement introduceren waarbij gebruikers op mobiele apparaten muziek kunnen beluisteren via Spotify. De dienst zou dan ondersteund worden met advertenties. Momenteel is het alleen tegen betaling mogelijk om op mobiele apparaten muziek te beluisteren. Het abonnement sluit aan bij het betaande model van Spotify voor laptops en computers. 

Volgens de bron van The Wall Street Journal zou het nieuwe abonnement toch iets afwijken in vergelijking met de huidige abonnementen. Het zou meer gaan om een soort radiodienst, in vergelijking met Pandora en iTunes Radio. Ook zou het niet mogelijk zijn om onbeperkt nummers te kunnen beluisteren. Tussen alle muzieknummers door zou er reclame te horen moeten zijn, in de hoop dat klanten overstappen op het betaalde abonnement.

The Wall Street Journal wist verder te melden dat Spotify al contracten heeft afgesloten met de drie grootste platenmaatschappijen. Binnenkort zou er meer informatie moeten verschijnen op een speciaal evenement voor de pers.  

Over de auteur: Nichal Joosse