Entertainment
26 augustus 2014 - Ron Smeets

Spotify Free nu ook beschikbaar voor Windows Phone

Spotify heeft vandaag een update van haar Windows Phone app uitgerold. Naast enkele functionele aanpassingen en verbeteringen kunnen Windows Phone eigenaren vanaf nu ook gebruik maken van Spotify Free.

Helaas lijkt het persbericht aan te duiden Spotify helemaal gratis wordt voor Windows Phone, maar dat is dus niet het geval. Het betreft puur de Free streaming en shuffle optie (met advertenties). Spotify Premium, die je de eerste keer ook 30 dagen gratis kunt proberen, kost gewoon €9,99 per maand. 

Natuurlijk heb ik het zelf ook meteen geprobeerd, maar helaas kreeg ik het nog niet aan de praat. De vers geinstalleerde Spotify app op mijn Lumia 1020 bleef melden dat ik een premium account nodig heb (zie afbeelding hieronder). Navraag bij Spotify wees uit dat de app-update op dit moment nog uitgerold wordt. Het kan dus nog een paar uurtjes duren voordat de update iedereen bereikt heeft, maar in de loop van de middag zou het in ieder geval moeten gaan werken.

Uit het persbericht van Spotify: 

 

Muziek voor iedereen: Spotify nu gratis voor de Windows Phone

De beste gratis muziekervaring. Nu verkrijgbaar voor de Windows Phone.

Vanaf vandaag kunnen Windows Phone eigenaren gratis toegang krijgen tot miljoenen liedjes via hun smartphone.  Speel al jouw afspeellijsten af, ontdek nieuwe muziek of leun gewoon achterover en duik in de gehele catalogus van je favoriete artiest. 

Vandaag geüpdate voor Windows Phone gebruikers – Met de gratis Spotify app kan muziek in willekeurige volgorde worden afgespeeld:

  • Alle muziek. Luister naar zelfgemaakte afspeellijsten en naar afspeellijsten van anderen. Spotify laat je nieuwe muziek ontdekken, opslaan, in willekeurige volgorde afspelen en delen.
  • Jouw favoriete artiesten. Wil je een bepaalde artiest beluisteren? Druk gewoon op “shuffle play”, leun achterover en beluister het gehele oeuvre. Neem geen genoegen met iets soortgelijks. Leg je niet neer bij het horen van slechts één liedje elke 20 minuten van de artiest die je wilt horen. 
  • Wil je de juiste afspeellijst? Gebruik Ontdek. Ga je hardlopen of sporten? Wij hebben de afspeellijst  om je net dat stapje meer te laten doen. Geef je een diner of maak je jezelf klaar voor een avondje uit? Bij ons kan je terecht. We hebben zelfs afspeellijsten voor verschillende gemoedstoestanden, dus ongeacht of je een oppepper nodig hebt of juist iets meer om bij te ontspannen – Wij hebben precies wat je nodig hebt.

Spotify introduceert ook een reeks aan extra verbeteringen voor de app. Zoekresultaten zien er beter uit dan ooit. Het is makkelijker gemaakt om artiesten te bekijken en nieuwe artiesten te ontdekken. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.