Entertainment
20 februari 2006 - Ron Smeets

Spot de lente met je mobieltje

Hoewel het er alle schijn van heeft dat de winter deze week nog een comeback gaat maken moeten we ook concluderen dat Maart, en dus de eerste lentemaand alweer voor de deur staat.

In Engeland speelt de BBC daar dit jaar ook 'mobiel' op in met Mobile Springwatch. De bedoeling ervan is simpel. Spot met je mobieltje een van de vele tekenen dat de lente er aan komt zoals kikkerdril in een beekje of een krokus die in de bloei staat. Maak er vervolgens een foto van en MMS die naar Springwatch.

Iedereen die de site bezoekt kan vervolgens op een geanimeerde kaart van, in dit geval Engeland, zien waar de diverse tekenen van de lente al te zien zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.