Toestellen
11 mei 2006 - Ron Smeets

Sportieve Nokia 5500

Op het eerste gezicht heeft de nieuwe, sportieve, Nokia 5500 wel wat weg van een 'My First Sony' product, maar hij is toch echt afkomstig uit Finland.

De gele accenten en rubberen randen geven hem namelijk een speels uiterlijk. Qua specs is de 'sportphone' voorzien van een tri-band GSM, microSD card, agenda met trainings schema functie en een stopwatch.

Het toestel is met één druk op de knop in drie verschillende 'standen' te zetten: Sport, Telefoon, en Muziek. Het spreekt voor zich welke instelling wanneer gekozen wordt.

Hoe die functie precies zal werken kunnen we, zonder het toestel in handen te hebben, niet met zekerheid zeggen, maae in Sport stand wordt een stappenteller geactiveerd en veranderd de agenda in een trainings schema. In de Muziek stand kan ik me zo voorstellen dat het menu veranderd in een MP3 speler en de toetsen gebruikt worden voor de bediening ervan.

De Nokia 5500 komt nog deze zomer in de winkels en gaat, zonder abonnement, rond de 300 Euro kosten.Gerelateerde links:
ESPN sports mobieltje
Waterdichte Casio GSM voor LG
Survival GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.