Toestellen
19 mei 2006 - Ron Smeets

Sportieve en compacte walkman phone

Sony Ericsson komt deze zomer, ergens in Q3, met nog een Walkmanphone op de markt die nogal wat weg heeft van de W300. Daarom is het vreemd dat dit toestel een type aanduiding in de lijn van de W700 / K750 gaat krijgen: De W710.

Behalve dat het een compacte clamshell is, is de W710 ook ontworpen met enkele sportieve functies zoals een bewegings sensor voor het bepalen van je (gemiddelde) snelheid, de afgelegde afstand of het tellen van je stappen tijdens een wandeling.

Al deze functies kunnen zowel op het primaire display , een 176 x 220 pixel TFT, als het externe schermpje van 128 x 128 pixels bediend en afgelezen worden.

Verder beschikt de W710 natuurlijk over de standaard Walkman functies zoals een RDS Radio Tuner, 2MP camera, MP3 speler en Memory Stick Micro kaart van 512Mb (wordt meegeleverd) en uitbreidbaar tot maximaal 1GB.

Bellen kan ie ook, dankzij de ingebouwde quad band GSM met EDGE. Zoals gezegd verwacht Sony hem in de zomer uit te brengen.Gerelateerde links:
Sony WalkmanPhone 'getest'
Goedkope Walkmanphone van Sony Ericsson?!
Nog een nieuwe Walkmanphone van Sony?!
Sony 'Mulan' wordt de W300i
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.