Nieuws
02 februari 2006 - Ron Smeets

Spoof je eigen mobiele nummer

Spoofcard is eigenlijk niet meer dan een leuk tooltje waarmee je het nummer dat je GSM meestuurt naar de ontvangende beller kunt wijzigen in elke willekeurige getallencombinatie.

Daarnaast kunnen Amerikaanse bellers (helaas nog niet hier dus) Spoofcard ook gebruiken om real-time hun stem te vervormen tijdens een gesprek. Kortom allemaal handige hulpmiddelen om je identiteit te verbergen terwijl je aan het bellen bent.

Natuurlijk zeggen ze er meteen bij dat dit niet bedoeld is voor diegenen die er kwade bedoelingen mee hebben, maar het maakt het allemaal wel een stuk makkelijker. Men verwacht dan ook dat deze dienst geen lang leven beschoren zal zijn voordat de FCC of CIA hem de nek om draait. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.