Nieuws
01 november 2016 - Ron Smeets

Spontaan brekend glas bij de LG V20 Het aantal meldingen valt nog mee, maar het komt wel op een vervelend moment

De LG V20 is nog niet in Nederland of België te koop, maar het toestel lijkt, net als de Galaxy Note 7, getroffen te zijn door een vervelende kinderziekte. Niet zo explosief als bij de Samsung phablet, maar minstens net zo vervelend. Online zijn, met name in de VS waar de LG V20 wel al in de winkels ligt, diverse meldingen gemaakt van spontaan brekend glas bij de duo camera aan de achterzijde.

Bijzonder is dat het eerste geval zelfs op film staat. Dat was echter een video waarin het toestel behoorlijk mishandeld werd waardoor de oorzaak van het gebroken glas duidelijk ook ergens anders kon liggen. Toch leek ook daar het glas spontaan te breken. Weliswaar nadat het bekrast was.

Een van de slachtoffers meldt dat het camera glas van zijn LG V20 brak nadat de flitser gedurende langere tijd (een half uur of meer) gebruikt was. Mogelijk tijdens het filmen of als zaklamp. Het temperatuurverschil dat daardoor in het glas ontstaat zou dan dus het probleem kunnen zijn. Iets waar Sony overigens ook al eens last van had, bij de Xperia Z3. Andere meldingen spreken van het spontaan breken nadat het toestel gevallen was, met een Otterbox cover er omheen. tijdens het neerleggen, of zetten, van het toestel en nadat het glas oppervlakkig bekrast geraakt was. Kortom, 'n eenduidige oorzaak is nog niet te bepalen.

Uiteraard wordt al gespeculeerd over waarom het glas in deze verschillende gevallen zo snel lijkt te breken. Staat het glasplaatje, door een design fout, onder te veel druk? Is er een fout gemaakt met het 'verharden' van het glas? Vooralsnog betreft het nog maar enkele LG V20's dus het zal afwachten zijn tot de Koreaanse fabrikant zelf reageert.

Nu is het nooit een goed moment voor een merk om met dergelijke problemen geconfronteerd te worden, maar zo vlak na het Note 7 debacle van concurrent Samsung, zou het wel heel erg zuur voor LG wanneer 'glass-, of shattergate' zoals het op fora nu al genoemd wordt, een groot probleem blijkt te zijn.

Hoe dan ook, ik hoor ze bij Huawei, die donderdag (3 november) in München hun nieuwste phablet gaan onthullen, nu al in de handen wrijven. Maar misschien moeten ze daar wel mee uitkijken, want ook de Chinese fabrikant heeft zijn portie 'brekend glas' al een keer gehad; met de Nexus 6P om precies te zijn.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.