Entertainment
04 september 2007 - Ron Smeets

Spijbelende medewerker gesnapt door GSM met GPS

Een 21-jarige onderwijsmedewerker uit New York staat, dankzij zijn GSM met ingebouwde GPS ontvanger, op het punt zijn baan te verliezen omdat hij regelmatig uren voordat zijn dienst er op zit al thuis is.

Omdat zijn meerderen al vermoedden dat er iets niet helemaal klopte aan het werkgedrag van John Halpin, de ambtenaar in kwestie, besloot men om via de provider van zijn (zakelijke) GSM die uitgerust was met GPS de lokatiegegevens op te vragen.

Daaruit bleek dat John op 83 dagen tussen 2 Maart en 9 Augustus eerder van kantoor vertrok en thuis was dan dat zijn dienst eindigde. In sommige gevallen ging hij zelfs twee uur eerder naar huis dan dat de bedoeling was. Daarentegen was hij op enkele dagen ook eerder op kantoor aanwezig, maar dat stond niet in verhouding tot de 83 ‘spijbel-middagen’.

Da’s lullig voor meneer Halpin, maar hij is het dan ook zelf schuld. De eerste aanwijzingen voor zijn gedrag haalden zijn bazen uit het feit dat zijn klok-kaart telkens op dezelfde machine werd afgestempeld terwijl hij toch echt op diverse lokatie’s verspreid door New York werkzaam was. Naar anleiding daarvan is men de GPS data van zijn GSM gaan analyseren met bovenstaand resultaat.Gerelateerde links:
Smartphone dief met behulp van GPS gepakt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.