Entertainment
24 november 2006 - Ron Smeets

Spielberg wil zijn films niet op iPod of mobieltje zien

Vroeger maakte Steven Spielberg best goede films. Duel, E.T. en Close Encounters of the Third Kind zijn enkele voorbeelden daarvan.

De laatste jaren laat de kwaliteit van Steven's films nogal wat te wensen over en staat Spielberg vooral bekend om het verkrachten van, in potentie, goede scipts en verhalen zoals Minority Report en A.I. Uitzondering op die regel vormde Munich, maar dat is het dan ook wel zo ongeveer.

Nu heeft mister Jaws ineens een opmerkelijke uitspraak gedaan. Hij vindt namalijk dat films niet bedoeld zijn voor het bekijken op schermpjes zoals die van de iPod en mobiele telefoons. "Ik zal nooit toestaan dat mijn films worden aangepast voor een iPod of vergelijkbaar gadget", aldus de regisseur.

Da's fijn voor hem, maar wellicht dat iemand hem effe duidelijk moet maken dat iedereen natuurlijk helemaal zelf bepaald welke films hij of zij naar de iPod of welk ander multimedia device dan ook converteert. Daar doet Steven met al zijn miljarden natuurlijk helemaal niets aan!Gerelateerde links:
Strijd om mobiele bioscoopfilms in Italie
Film 10 dagen na bioscooprelease al op je GSM
Soap serie alleen voor mobiele kijkers
Film kijken op je mobiel is 'Godslastering'
Films voor je mobiel op memorycard
Festival voor mobiele films
Lessen voor Camphone 'regisseurs'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.