Nieuws
28 november 2005 - Ron Smeets

Spieken met je GSM

Hoewel vrijwel overal ter wereld GSM's verboden zijn tijdens examens zijn er altijd slimmerikken die het blijven proberen.

In Australie zijn de afgelopen weken diverse studenten betrapt door leraren en medestudenten op examenfraude. Waar het vroeger nog ging om briefjes, afkijken en in de handpalm geschreven formules, tegenwoordig wordt de mobiele telefoon steeds vaker ingezet als spiek-tool.

Bij de betrapte studenten zaten onder andere enkele gevallen van SMS-ende spiekers en studenten die tijdens een plaspauze telefonisch hun externe kennisbron raadpleegden.

Zij riskeren allen een jaartje nablijven.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.