Nieuws
01 november 2005 - Ron Smeets

Speurtocht per SMS slaat aan

Vorige week hebben in totaal zo'n 3000 middelbare scholieren die Avonturenpark Hellendoorn bezochten meegedaan aan een speurtocht per SMS.

Het idee om iets interactiefs te doen voor de scholieren werd geboren uit het feit dat ze allemaal uit de regio kwamen en de meesten van hen het park al vaker bezocht hadden.

In samenwerking met Gatenine, gespecialiseerd in het ontwikkelen van SMS diensten, is een speurtocht opgezet waarbij de kids via hun GSM vragen toegestuurd kregen waarvan de antwoorden in het park terug te vinden waren. Alle antwoorden samen vormden vervolgens een sleutelwoord dat per SMS terug gestuurd moest worden.

Het doel van deze actie was tweeledig: Bezorg de leerlingen een leuke dag, waarbij de onderlinge competitie wordt aangewakkerd en verdeel de bezoekers zo goed mogelijk over het park.

Avonturenpark Hellendoorn is zeer te spreken over het effect van de digitale speurtocht en onderzoekt de mogelijkheden om het standaard aan haar gasten aan te bieden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314