Geruchten
06 april 2006 - Ron Smeets

Speel PSOne games op je PSP

Waarom? Denk ik dan meteen. Ik heb zelf een PSP met GTA en dat ziet er toch een stuk beter uit dan de meeste games die ik vroeger op mijn PSOne speelde.

Toch lijkt het er op dat nota bene Sony zelf binnenkort met een PSOne emulator op de markt gaat komen waardoor je de oude games als Gran Turismo 2 op je PSP kunt spelen, maar dan wel met de opties zoals WiFi gaming voor meerdere spelers.

Het grote voordeel hiervan moet dan zijn dat die games een heel stuk minder kosten (15 dollar) dan de gemiddele UMD games die te koop zijn (ca 50 dollar). Daarnaast kunnen de games vanaf de memorystick van de PSP gespeeld worden, iets wat natuurlijk al veel gedaan wordt door diegenen die de UMD games illegaal downloaden nadat ze de firmware van hun PSP gedowngrade hebben.

Hoewel het nog een gerucht is zien de foto's redelijk echt uit en ze zouden dan ook afkomstig zijn van een (anonieme) ontwikkelaar bij Sony.Gerelateerde links:
Nieuwe PSP gadgets gepresenteerd
Volgende PSP's met 4GB en cam?!
Hoe kraak ik mijn PSP v. 2.01-2.60
PSP firmware v2.50 ook gekraakt
Waarom de PSP zo succesvol wordt?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.