Entertainment
25 september 2006 - Ron Smeets

Speel PS One spelen op je PSP

In de lange rij van (semi-legale) PSP hack's en software tools kunnen we weer eentje toevoegen. De PS One emulator.

De eerste 'kant en klare' versie van Yoshihiro's PSX-P Playstation One emulatieprogramma is onlangs gereleased. Welliswaar is het nog steeds een beta-versie, maar volgens de maker en enkele testers werkt ie prima.

Hij werkt op vrijwel alle PSP's vanaf firmware 1.0 tot en met 2.71. Voor versies na 1.5 moet je natuurlijk wel de Eloader gebruiken.

De PS One spellen kunnen in ISO of BIN formaat geinstalleerd worden waardoor je dus kunt volstaan met de (gedownloade) images van de spellen.

De installatie van de PSOne emulator is vrij eewnvoudig. De juiste versie downloaden, je PSP via USB aan je PC koppelen en de download uitpakken op je PSP. Da's zo onfgeveer alles. Een volledige (Engelse) installatiehandleiding vind je hier.

Een tijdje geleden ging het gerucht rond dat Sony zelf ook met een PSOne emulator voor de PSP op de markt zou komen, maar wat daarvan terecht gekomen is is mij verder ontschoten.Gerelateerde links:
PSP Firmware 2.71 en 2.80 ook gekraakt
Speel PSOne games op je PSP
Waarom de PSP zo succesvol wordt?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.