Entertainment
10 november 2005 - Ron Smeets

Speel Doom op je iPod

Binnenkort komt de filmversie van Doom in de bioscoop en miljoenen spelen het natuurlijk al jaren op de PC of Gameconsole.

Sinds kort is echter ook een iPod versie die zelfs op de Nano gespeeld kan worden, iDoom. Een videodemo daarvan kun je hier zien.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat je iPod moet voorzien zijn van iPodLinux om iDoom te kunnen installeren en spelen. Volgens de makers is de kans dat dat tot problemen lijdt erg klein, maar ze waarschuwen wel voor mogelijke garantieproblemen, mocht er iets mis gaan, zo meldt TechEBlog.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.