Geruchten
21 december 2014 - Ron Smeets

Specs van het eerste Samsung Galaxy J toestel duiken op Een derde 'Galaxy' serie op komst?

Samsung is enkele maanden geleden, toen de Galaxy Alpha gelanceerd werd, een nieuwe designrichting ingeslagen. Dat was daarna ook te zien bij de nieuwe Note en nu lijkt nog een nieuwe Galaxy familie in ontwikkeling te zijn; de Galaxy J. Online zijn namelijk wat specs opgedoken van een toestel met de typenaam SM-J100. Uiteraard zijn dit nog onbevestigde geruchten. Wellicht dat de Koreaanse fabrikant in Las Vegas (op de CES) of enkele weken later in Barcelona (het MWC) hier wat over te melden heeft.

Hoe dan ook, afgaande op de gelekte specs van de Galaxy J is wel duidelijk dat dit, als hij dus bestaat, een instap smartphone wordt. Een compact scherm, geen AMOLED, middelmatige camera specs en de 1.2GHz quad core processor (wel 64-bit) wijzen in die richting. Wellicht wordt deze serie de vervanger van de huidige Young, Fame, Express, Trend (foto) en/of Pocket modellen? Ik bedoel, het zou voor veel potentiële kopers een stuk makkelijker worden wanneer Samsung al die verschillende instap series ging vervangen door één modelreeks met een aantal toestellen; zoals de Galaxy Alpha dat voor de mid-range modellen is. We zullen zien. Afbeeldingen van de Galaxy J zijn er nog niet. Alle gelekte specs staan hieronder.

Samsung Galaxy J specs:
- 1.2 GHz, quad core, 64-bit Marvell PXDA1908 processor
- 1GB RAM
- 4GB intern geheugen plus microSD geheugenkaart optie
- 4.3 inch WVGA LCD display (480 x 800)
- 5 megapixel camera
- 2 megapixel front camera
- 4G / LTE support
- 1850 mAh accu
- Android 4.4.4 KitKat

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.