Geruchten
01 december 2017 - Ron Smeets

Specs van een randenloze Sony smartphone gespot Vermoedelijke opvolger voor de Xperia XZ Premium

Een tijdje geleden werd al bekend dat Sony pas in 2018 het design voor de Xperia smartphones zou gaan moderniseren. Daarmee werd dan natuurlijk vooral gedoeld op de ‘randenloze scherm trend’ die in 2017 los gegaan is. En nu is er een afbeelding met specificaties van een nieuwe Sony smartphone opgedoken (zie foto hieronder) waarop een randenloos scherm met 4K resolutie vermeld wordt. Aangenomen wordt dat het hier gaat om een opvolger van de Xperia XZ Premium die begin 2017 het daglicht zag.

5.7 inch scherm in een smallere en kleinere behuizing
Formeel wordt in het lijstje met specs nog niets gezegd over het randenloze design, maar kijkend naar de afmetingen van het scherm, 5.7 inch, en de grootte van het toestel (149 x 74 x 7.5mm) dan kun je vrijwel niet anders dan concluderen dat dit toestel in een bijzonder compacte behuizing, met dunne randen aan boven- en onderzijde, gestopt is. Ter vergelijk, de Xperia XZ Premium had een 5.5 inch scherm en was met 156 x 77 x 7.9 mm een stuk langer en breder. Ga er dus maar van uit dat dit de eerste Sony met smalle randen wordt. Opvallend is wel dat veel van de andere specs nagenoeg onveranderd lijken te blijven. Zo wordt melding gemaakt van dezelfde Snapdragon 835 processor met wederom 4GB RAM en 64GB opslaggeheugen.  De accu is met 3420mAh wel iets krachtiger en verder zijn GPS, WiFi, NFC en dergelijke ook weer allemaal van de partij. 

CES of MWC?
Hoewel nog niet met zekerheid gezegd kan worden dat de Sony H8541 (type/code nummer) daadwerkelijk bestaat wordt alom wel aangenomen dat de Japanse fabrikant begin 2018 met een opvolger van de Xperia XZ Premium op de proppen zal komen. En dan lijkt het toestel met de specs zoals dat hier getoond wordt de meest voor de hand liggende kanshebber. Rest de vraag of Sony de CES of het MWC uitkiest als decor voor de onthulling. De Xperia XZ werd in ieder geval begin 2017 in Barcelona onthuld. We gaan het zien, begin januari of eind februari.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.