Geruchten
22 augustus 2012 - Ron Smeets

Specs van een nieuwe Samsung Nexus opgedoken

De Samsung Galaxy Nexus verscheen eind vorig jaar in de winkels. Na de Nexus One en Nexus S was dit de derde 'pure Google Android' smartphone.

Op een afbeelding van een lijstje met verschillende Samsung toestelspecs die gisteren opdook is een nieuwe 'Nexus' te zien. Het is nog onduidelijk in hoeverre deze geruchten kloppen maar dat zal niemand echt verbazen.

Op zich is het natuurlijk wel te verwachten dat in de loop van de tweede helft van dit jaar weer een nieuwe Nexus smartphone onthuld gaat worden. Eerdere geruchten spraken zelfs al over een vijftal nieuwe Nexus producten; zowel smartphones van verschillende fabrikanten als een of twee nieuwe tablets (na de Nexus 7). 

De specs die nu 'gekoppeld' worden aan een nieuwe Nexus smartphone van Samsung zijn nog schaars maar bevatten een 4.64 incg Super AMOLED HD display, een 1.5GHz dual core A9 processor, een 8 megapixel camera (en een 1.9 MP front cam), 16 GB intern geheugen en de optie voor een microSD kaart. Ofwel, vergelken met de huidige Galaxy Nexus heeft het nieuwe toestel dus een betere camera, microSD en een ietwat snellere processor. Nu nog afwachten of deze geruchten ook bewaarheid worden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.