Geruchten
02 februari 2015 - Ron Smeets

Specs van een nieuwe HTC Desire opgedoken Werkt de Taiwanese fabrikant aan een toestel met een UltraPixel front camera?

Het Mobile World Congress kruipt dichterbij en dus gaan de geruchtenmolens steeds meer overuren draaien. Vandaag is het de beurt aan een nieuwe. mid-range, HTC Desire. Het Chinese upleaks publiceerde een lijstje met vermeende specificaties van de HTC A55. Hoewel daarbij best enkele 'high-end' specs vermeld worden zou het dus gaan om een nieuwe Desire variant. De specificaties hebben wel wat weg van een toestel in de Desire 800 reeks. Afbeeldingen van het toestel zijn er nog niet. De bron meldt wel dat het toestel in februari nog gelanceerd zou gaan worden. Dat is dan nog vóór het MWC.

Opvallend is wel dat bij de specs melding gemaakt wordt van een mogelijke 'terugkeer' van de UltraPixel camera, maar dan wel aan de voorzijde van het toestel; als selfie cam dus. Helemaal zeker is dat overigens nog niet want los van het feit dat dit nog onbevestigde berichten zijn wordt ook een 13 megapixel camera genoemd als mogelijke front cam. Terwijl ik dit 'zeg' bedenk ik mij dat je de opgave van de twee front camera opties ook zo kunt interpreteren alsof de 13 megapixel camera ook een UltraPixel model is, maar dat lijkt niet echt voor de hand te liggen omdat de UltraPlxel technologie nu juist ontwikkeld is voor 'lagere' resolutie camera's.

Er is verder ook nog wat onduidelijkheid over de accu. Die zou niet al te 'groot' worden met een capaciteit van minder dan 3000 mAh. Voor een toestel met een 5.5 inch scherm en octa core processor lijkt dat wat aan de krappe kant. Enfin, hieronder staat de volledige lijst met gelekte specs. Neem ze met de spreekwoordelijke korrel zout ;)

- MediaTek MT6795 2.0GHz Octa core 64Bit processor
- 3GB RAM
- 32GB ROM
- 5.5″ WQHD Display
- 20MP Camera met LED flitser
- 13MP of 4MP UltraPixel Front Camera
- BoomSound
- Bluetooth 4.1
- Accu heeft minder capaciteit dan 3000 mAh
- Android 5.0
- Desire Sense 7.0
- Launch Date Feb 2015
- Kleuren: Wit-Roze-Goud, Grijs en Goudbruin

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.