Geruchten
28 juni 2015 - Ron Smeets

Specs van een nieuwe, compacte, Sony Xperia opgedoken Dit zou de eerste Xperia met een 13 megapixel selfie camera kunnen worden

Er is weer een nieuwe, compacte, Sony Xperia opgedoken. Het toestel heeft het typenummer E5663 en is zowel Geek- als GFX Bench en op een Indiaas importdocument gespot. Kortom, een gerucht dat door meerdere bronnen 'bevestigd' wordt. De vraag is natuurlijk welke Xperia dit uiteindelijk wordt en of het toestel wereldwijd gelanceerd gaat worden. Kijkend naar de specs zou dit wel eens de compacte versie van de Xperia Z3+ kunnen zijn, maar dat is pure speculatie van mijn kant.

De Xperia E5663 heeft in ieder geval een 4.6 inch full HD scherm. Daarmee lijkt de toevoeging 'Compact' wel een zekerheidje. Andere specs die in de diverse benchmarks en Indiase documenten, die je hieronder kunt bekijken, vermeld worden zijn de 1.9 GHz octa core MediaTek MT6795 preocessor met 3GB RAM en de inmiddels bekende 20.7 megapixel camera met autofocus, flitser en 4K video aan de achterzijde. Standaard heeft het toestel 16GB geheugen aan boord en Android 5.0 Lollipop.

Opvallend is dat deze nieuwe Xperia een 13 megapixel front camera krijgt. Daarmee lijkt de Japanse fabrikant ook in te spelen op de trend dat selfie camera's steeds belangrijker worden. De front camera in deze Xperia 'Compact' kan zelfs in 4K filmen (3840 x 2176). Als deze geruchten en benchmark resultaten kloppen dan zou dit de eerste Sony smartphone worden met een dergelijke front camera. Eerder waren wel al geruchten opgedoken over een andere Sony, met een veel groter scherm, die ook een 13 megapixel selfie camera zou krijgen, maar ook die berichten zijn nog niet bevestigd.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.