Geruchten
26 augustus 2016 - Ron Smeets

Specs van de Xperia XZ en de X Compact duiken op Dit zijn mogelijk twee van de nieuwe Xperia's die Sony in Berlijn gaat onthullen

De afgelopen weken zijn al diverse vage geruchten de revue gepasseerd over een, of een aantal, nieuwe Xperia smartphones die Sony mogelijk in Berlijn, tijdens de IFA, gaat onthullen. Tot nu toe beperkten die berichten zich met name tot de vermelding van enkele typenummers. Aan de hand daarvan wordt volop gespeculeerd hoeveel nieuwe (X) Series smartphones het daglicht zullen gaan zien. Dat aantal varieert van één tot vier.

De afgelopen uren zijn enkele specs opgedoken van twee nieuwe X-Series Sony's; de Xperia XZ en de Xperia X Compact. Vooral die laatste is wel een verrassing aangezien daarover nog helemaal niet gespeculeerd werd. Tot nu dus.

Letwel, het zijn nog altijd maar geruchten. Echter, als ze blijken te kloppen dan lijkt het einde van de Z-Series, iets dat Sony tot nu toe nog altijd ontkend heeft, in zich.

Enfin, volgens deze nieuwe berichten zou de Xperia XZ voorzien worden van de bekende 'Z-Series' specs en ook nogal wat weg hebben van die van de Xperia X Performance. Een 5.2 inch scherm, Snapdragon 820 processor, maar dan wel met 4GB RAM, de bekende 23 megapixel camera aan de achterzijde, een 13 megapixel front cam en een USB-C aansluiting.

De Xperia X Compact zou voorzien worden van een 4.6 inch scherm, waarschijnlijk weer met HD (1280 x 720) resolutie. Verder zou ook dit toestel een Snapdragon 820 processor aan boord hebben, een 2700mAh accu en eveneens een USB-C aansluiting. Volgens de bron van deze berichten zou de Xperia X Compact hetzelfde toestel zijn als de Xperia XR die eerder al eens in het geruchtencircuit te zien was. Dat toestel leek toen echter geen compact model, maar zoals gezegd... geruchten hè ;)

Over enkele dagen, de Sony IFA persconferentie is op 1 september, zal blijken hoeveel, en welke, nieuwe Xperia's door de Japanse fabrikant aan de wereld getoond worden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.