Geruchten
23 september 2008 - Ron Smeets

Specs van de T-Mobile G1 (HTC Dream) gelekt

Vandaag is de dag dat in de VS de T-Mobile G1 (aka HTC Dream, aka Google Phone) officieel gepresenteerd gaat worden, zo is ook te lezen op de speciale website van de G1 die sinds enkele uren live staat.

TmoNews heeft op de valreep nog enkele foto's en de specs van het toestel laten lekken. De G1 wordt, behalve natuurlijk het Android OS, voorzien van 3G support, een 3.1 megapixel camera, HVGA touchscreen display (480x320), GPS en maximaal 8GB (microSD?) geheugen. Hij weegt 159 gram en meet 115 x 54 x 16mm. Opvallend is verder de relatief korte stand-by tijd van 130 uur. Met een volle accu kun je wel 5 uur telefoneren.

Volgens deze laatste geruchten mist het toestel onder andere Stereo Bleutooth, video opname functie en klanten hebben een Gmail account nodig om hem te activeren. Klinkt erg 'iPhone-achtig' ;-)

Verder wordt nog gemeld dat het toestel in de VS alleen verkocht gaat worden in regio's waar 3G dekking van het T-Mobile netwerk aanwezig is.

Via: Engadget MobileGerelateerde links:
GPhone (HTC Dream) in het wild gesignaleerd, alweer. . .
iPhone hoeft Android (nog) niet te vrezen
HTC Dream duikt op tijdens Google Developer Day
Nieuwe 'live' foto's van de HTC Dream
Meer details van de HTC Dream gespot?
HTC Dream vanaf 17 September bij TMo USA?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.