Geruchten
03 december 2012 - Ron Smeets

Specs van de Surface 2, Surface Pro 2 en Surface Book gelekt

De Microsoft Surface Tablets (RT en Pro) liggen nog niet al te lang, en lang niet overal, in de winkels. Toch zijn de eerste geruchten over de opvolgers, en een nieuwe variant, al opgedoken.

Het betreft enkele spracs van de Surface 2 (nieuwe RT?), de Surface Pro 2 en de nieuwe Surface Book. Die laatste is geen e-reader maar meer een 'laptop variant'.

Als de geruchten kloppen dan worden de nieuwe Surface modellen wat gevariëerder in grootte. De Surface 2 zou een ARM processor (van Qualcomm in plaats van NVidia) krijgen en een kleiner, 8.6 inch scherm. Daarmee zou hij nog 'draagbaarder' moeten worden.

De Surface Pro 2 wordt daarentegen iets groter met een 11.6 inch scherm. In plaats van de Intel core i5 processor zou Microsoft nu kiezen voor een AMD 'Temash' rekenchip. De Surface Pro 2 zou ergens in de tweede helft van 2013 op de markt komen.

Tot slot wordt dus ook gesproken over een Surface Book. Deze krijgt een 14.6 inch scherm en een 22nm Haswell processor. Deze rekenchip wordt, net als de bovengenoemde AMD 'Temash', medio 2013 verwacht. Wanneer de Surface Book en Surface 2 in de winkels gaan verschijnen wordt in het gerucht niet gemeld. Afbeeldingen zijn er ook nog niet.

De bron van deze geruchten is een zekere MS_nerd (twitternaam). Hij (of zij) twitterde de specs en namen. Om de tweets te kunnen zien moet je er wel voor zorgen dat @MS_nerd jouw ook volgt. Hij heeft in het verleden al vaker Microsoft geruchten verspreid, met wisselend 'succes'. Vooralsnog is de spreekwoordelijke korrel zout met betrekking tot deze Surface geruchten, nog wel van toepassing, lijkt mij ;-)

Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.