Geruchten
12 maart 2015 - Ron Smeets

Specs van de Samsung Galaxy S6 Active duiken op Toch een waterdichte versie van het nieuwste Koreaanse vlaggenschip

Een van de klachten die de Galaxy S6 (edge) in de uren en dagen na de onthulling ten deel vielen was het feit dat beide toestellen, in tegenstelling tot hun voorganger, niet meer waterdicht zijn. Nu was de Galaxy S5 ook niet zo waterdicht als bijvoorbeeld de Xperia Z3, maar hij kon in ieder geval goed tegen water. Welnu, Amerikaanse bronnen hebben de komst van de Galaxy S6 Active min of meer bevestigd.

Het zal, denk ik, maar weinigen verbazen dat Samsung ook werkt aan een waterdichte variant van de Galaxy S6. De Koreanen maken al langere tijd zogenaamde 'Active' versies van smartphones en tablets. Die zijn niet alleen waterdicht maar ook schokbestendig en stofvrij. Dat betekent echter ook dat ze er robuuster uit zien en aanvoelen (groter, zwaarder).

De Galaxy S6 Active zal, zo luiden de geruchten, nagenoeg dezelfde specs hebben als zijn broers. Met dien verstande dat hij geen gebogen scherm heeft. Maar dus wel de octa core Exynos processor met 3GB RAM, 32GB intern geheugen en de 16 en 5 megapixel camera's. De accu zou wel wat krachtiger worden; 3500 mAh en omdat de behuizing natuurlijk waterdicht n shockproof gemaakt is zijn de afmetingen van het toestel ook iets groter; 73.6 x 146.9 x 8.8 millimeter. Ofwel, 3.1 millimeter breder, 3.5mm langer en maar liefst 2 millimeter dikker.

Afbeeldingen van het toestel zijn er nog niet. Het typenummer, SM-G890-A, zou er op duiden dat er in ieder geval een AT&T uitvoering, voor de Amerikaanse markt dus, op komst is.


Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.