Geruchten
04 januari 2012 - Ron Smeets

Specs van de Nokia Lumia 900 (aka Ace) onthuld

Vorige week dook een video op waarin de Nokia Lumia 900 (aka Ace) te zien zou zijn. Officieel is het toestel nog altijd niet gepresenteerd, maar de kans dat Nokia de Lumia 900, als high end variant van de Lumia 800, gaat uitbrengen wordt steeds groter.

De afgelopen uren zijn enkele, vermoedelijke, specs van het toestel opgedoken (cq. 'bevestigd' als we ook naar de eerdere geruchten over de specs van de Nokia Ace kijken).

Volgens de bron van dit nieuwe gerucht zou de Nokia Lumia 900 voorzien worden van een 4.3 inch display, 512MB RAM, een 8 megapixel camera en een 1830mAh accu. Met een dikte van 12 milimeter wordt de Lumia 900 net zo dun als de Lumia 800 maar door het grotere display is hij met 160 gram wel 18 gram zwaarder dan zijn kleinere broer. Verder zou, de Amerikaanse versie van het toestel dan, ook Lte (4G) support aanwezig zijn. Eerder werd ook al gemeld dat de Lumia 900 een 1.4GHz processor heeft en dat het display een Clear Black versie wordt. We zullen zien. Algemeen wordt aangenomen dat Nokia de Lumia 900 op de CES in Las Vegas zal onthullen. Hieronder nog een afbeelding van de vermoedelijke Lumia 900 (links) naast de Lumia 800.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.