Geruchten
04 januari 2008 - Ron Smeets

Specs van de Nokia E71 en E66 uitgelekt

Op het forum van de Russische website van Mobile Review zijn enkele specificaties gepost van de opvolgers voor de E61(i)/E62 en de E65.

De E71 is, als de gegevens kloppen, een ietwat compacter uitgevoerd toestel dan zijn voorganger en dat was precies een van de tekortkomingen van de erg brede E61/E62 serie. De E71 is maar liefst 13mm smaller (57mm), slechts 10mm dun en weegt 120 gram. Tot de overige specs horen onder andere een 3.2 MP camera, GPS, WiFi, UMTS, HSDPA en natuurlijk een qwerty toetsenbord.

De E66 heeft, zo meldt de bron, dezelfde specs als de E71 maar wordt de opvolger voor de E65. Er zijn nog geen afbeeldingen uitgelekt. De foto die momenteel (zie hierboven) online rondgaat is een photoshop waarbij een E61i is 'gescaled' en zwart gekleurd.

Volgens de geruchten worden zowel de E71 als de E66 volgende maand, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, officieel aangekondigd.Gerelateerde links:
Nokia's E62 een goedkope BlackBerry concurrent
Nokia E62i gefotografeerd
De E61: Nokia's eigen blackberry
Uitgebreide review van de Nokia E62
Tijd over? Haal je Nokia E65 uit elkaar. . .
Nokia E65 heeft een Bluetooth probleem.
Nokia E65 krijgt WiFi en VoIP
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.