Geruchten
02 oktober 2011 - Ron Smeets

Specs van de Nokia Ace en Nokia Sabre Windows Phones gelekt?

De boys van My Nokia Blog hebben gisteren van een anonieme bron een aantal specs ontvangen van een drietal Nokia Windows Phone toestellen die op 26 oktober (Nokia World) aangekondigd gaan worden.

Eén daarvan, de Nokia Sea Ray, kennen we natuurlijk al, maar de Nokia Sabre en Nokia Ace zijn (relatief) nieuw. Alhoewel de naam Sabre eerder deze week nog door Microsoft in Canada gelekt werd.

Letwel, ze (My Nokia Blog) zeggen er zelf al bij dat de bron niet bekend is en dat deze geruchten, zoals altijd wanneer ze van een anonieme bron komen, met de nodige korreltjes zout genomen moeten worden. Neemt niet weg dat wanneer mocht blijken dat Nokia inderdaad drie Windows Phone toestellen gaat presenteren op 26 oktober, en dit (een deel) van de specs zijn, we dus twee mid- (Nokia Sea Ray en Sabre) en één high end (Nokia Ace) toestel mogen verwachten. We zullen zien. Hieronder staan in ieder geval de specs van de anonieme geruchten bron ;-)

De Nokia Sabre:
- 3.7 inch Clear Black Display (LCD)
- 8GB Intern geheigen
- 25GB skydrive
- 1.4 GHz processor
- 5 Megapixel Camera met Autofocus
- Verwisselbare covers (achterzijde)
- Windows Phone 7.5 Mango

De Nokia Sea Ray:
- 3.7 inch Clear Black Display (LCD)
- 16GB geheugen
- 1.4 GHz processor
- 8 Megapixel Carl Zeiss Camera met Autofocus
- 1540 mAh accu
- Windows Phone 7.5 Mango

De Nokia Ace:
- 4.3 inch AMOLED Clear Black Display
- 16GB intern geheugen
- 1.4 GHz processor
- HSPA+ en Lte (4G) support
- 8 Megapixel Carl Zeiss Camera met Autofocus
- 1800 mAh accu
- Windows Phone 7.5 Mango+

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.