Geruchten
15 oktober 2011 - Ron Smeets

Specs van de Nokia 710 uitgelekt

Er zijn de afgelopen weken en maanden al veel Nokia 'lekken' geweest. Voornamelijk over Windows Phone maar ook Symbian toestellen van de FInse fabrikant duiken nog steeds in het geruchtencircuit. De nieuwste in deze (lange) rij van geruchten is de Nokia 710.

Allemaal onbevestigde berichten natuurlijk en Nokia houdt, met uitzondering van de presentatie van enkele goedkopere modellen, de kaken tot eind deze maand stevig op elkaar voor wat betreft de nieuwe (high end) smartphones die de Finnen in Londen uit de hoge hoed gaan toveren ;-)

Gisteren doken dus een aantal specs op van de Nokia 710. Dat lijkt een mid-range toestel te worden maar het is nog niet bekend, los van het feit of deze geruchten juist zijn, welk OS Nokia op de 710 gaat zetten.Natuurlijk wordt er nu driftig gespeculeerd over het OS van de Nokia 710. Symbian en Windows Phone worden beiden genoemd, maar dat is logisch. Echter, er zijn ook geruchten dat dit wel weer eens een Maemo (?!?) toestel zou kunnen worden omdat de specs heel veel lijken op die van een Maemo Internet Tablet uit 2008. In de screenshot hieronder staat het platform (OS) niet ingevuld, maar iets lager wordt bij 'Developer Frameworks' wel Symbian C++ genoemd.

UPDATE (12u05): Er is ook een tweede screenshot (zie helemaal onderaan) opgedoken waarin te zien is dat de Nokia 710 voorzien zou worden van het Internet Tablet OS 2008 besturingssysteem. Dat zorgt voor extra geruchten dat het om een tablet van Nokia zou gaan. Echter, de afmedingen van het toestel, die ook in deze tweede screenshot staan, lijken daar weer niet op te wijzen. We zullen zien.

De specs zijn overigens gevonden op Nokia's eigen developer website, maar daar zijn ze inmiddels ook weer verdwenen (zie screenshot hieronder):
- 1.4Ghz Cortex A8 processor met 512MB RAM
- 4.7 inch Clear Black Display, touchscreen en 800x480 pixel resolutie
- 5 megapixel 28mm breedbeeld camera met 720p (30 fps) video opname
- 8GB intern geheugen
- 820mAh (BL-5B) accu met 400 uur standby tijd, 5 uur 3G en 7 uur GSM spreektijd
- micro-SImkaart

Screenshot 1 via, Screenshot 2 via

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.