Geruchten
28 juli 2015 - Ron Smeets

Specs van de nieuwe (derde generatie) Moto X gelekt Als de geruchten kloppen dan krijgt hij een groter scherm en fors grotere accu

Motorola zal binnenkort, misschien zelfs deze week nog, een aantal nieuwe generaties van bestaande smartphones onthullen. De Moto G (2015) dook eerder al op en ook over de Moto X wordt al langer gespeculeerd. Gisteren zijn van die laatste enkele specs en een 'nieuwe' afbeelding uitgelekt.

Als de geruchten kloppen dan krijgt de derde generatie van de Moto X een groter, 5.5 inch, scherm dan zijn voorganger en heeft de accu een capaciteit van 3600 mAh. De huidige (2014) uitvoering van de Moto X moet het nog doen met een 5.2 inch scherm en een 2300 mAh accu. De nieuwe accu zou dan dus meer dan anderhalf keer zo krachtig zijn.

Andere specs die nu genoemd worden zijn de aanwezigheid van een 21 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel selfie cam aan de voorzijde, dual SIM optie (ongetwijfeld afhankelijk van het land van verkoop), microSD geheugenkaart en Android versie 5.1.1.

Vlak voor het weekend doken nog enkele 'live' kiekjes van de nieuwe Moto X op. Ook daarvan is de echtheid nog niet te verifiëren, maar het toestel dat getoond wordt heeft wel heel veel weg van een Moto X en lijkt ook op het toestel uit andere geruchten. Enfin, kijk zelf maar.

Bron (specs en eerste afbeelding), Bron (overige afbeeldingen)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.