Geruchten
11 augustus 2014 - Ron Smeets

Specs van de Lumia 730 opgedoken

Vlak voor het weekend doken twee kiekjes op van een nieuwe Lumia. Volgens de geruchten zou dat de Lumia 730 zijn. Ofwel het volgende mid-range Windows Phone toestel van Nokia/Microsoft.

Inmiddels zijn ook enkele specs van het toestel online verschenen. Natuurlijk kunnen die ook nog niet bevestigd worden, maar als ze juist blijken te zijn dan wordt de Lumia 730 mogelijk een smartphone aan de bovenkant van het mid-range segment. 

HIj zou namelijk een quad core processor met 1GB RAM aan boord hebben. De camera aan de achterzijde heeft een resolutie van 6.1 megapixel en aan de voorzijde prijkt er eentje van 5 megapixel. Dat komt wel overeen met eerdere geruchten dat de Lumia 730 uitgerust zou worden met een 'super selfie' camera. Het wordt afwachten tot het moment dat Nokia/Microsoft het toestel officieel onthullen. Hieronder een overzicht van de specs die nu aan de Lumia 730 gekoppeld worden.

- 4.7 inch display (ClearBlack?) met een resolutie vn 854 x 480 pixels, maar mogelijk ook 720p
- Quad Core processor met 1GB RAM
- 8 GB Intern geheugen
- microSD optie (max. 128 GB)
- 5 megapixel camera met LED flits
- 6.1 megapixel front 'selfie' camera
- Dual SIM optie (waarschijnlijk afhankelijk van de regio waar het toestel verkocht wordt)
- Windows Phone 8.1 (Debian Red) 

Verder wordt ook nog gespeculeerd over het feit dat de Lumia 730 geen fysieke camera knop heeft en dat het toestel 'super licht' zou zijn. Dat laatste zou kunnen betekenen dat het 'robuuste' Nokia gevoel (wanneer je een van deze toestellen in de hand hebt) verdwijnt.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.