Geruchten
26 november 2012 - Ron Smeets

Specs van de LG Optimus G2 gelekt

Een Koreaanse bron heeft enkele specs 'gelekt' van de LG Optimus G2, de opvolger van de Optimus G (foto) die in Nederland overigens nog niet te koop is.

Als de berichten juist zijn dan wordt de LG Optimus G2 onder andere voorzien van een 5 inch full HD display, een 2 GHz quad core processor en 4G (LTE) support.

Het scherm zou, niet geheel verrassend, door LG Display gemaakt worden. De processor wordt mogelijk een Qualcomm Snapdragon Prime rekenchip. Verder wordt ook gespeculeerd over Android 5.0 Key Lime Pie als standaard OS en minimaal 32GB opslag geheugen, maar mogelijk zelfs het dubbele. De LG Optimus G2 zou, volgens dezelfde Koreaanse bron, in mei van 2013 op de markt verschijnen. Die datum wordt niet expliciet genoemd, maar er wordt wel gespeculeerd over een lancering rond dezelfde tijd als de eveneens nog 'onbekende' Galaxy S IV, over een maand of zes.

Natuurlijk is nog met geen mogelijkheid iets zinnigs te zeggen over het waarheidsgehalte van deze geruchten, maar de bron (Koreaans) heeft het in 't verleden al vaker bij het juiste eind gehad. Laten we hopen dat dit ook nu weer het geval is. Tegen de tijd dat de Optimus G2, vermoedelijk dus, gelanceerd gaat worden zal wel meer duidelijk worden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.