Geruchten
12 april 2013 - Nichal Joosse

Specs van de Huawei Ascend W2 gespot

Eerder schreven wij over de mogelijke komst van de Huawei Ascend W2, één van de vier nieuwere toestellen van Huawei. Huawei is namelijk niet erg blij met het feit dat ze maar één Windows Phone op de markt hebben en deze opvolger van de Ascend W1 zou het assortiment moeten vergroten. De Ascend W1 was overigens geen flagship van de fabrikant en de Ascend W2 zou dit ook niet moeten worden, maar de specs zijn wel beter. 

Volgens de bron zou het apparaat een 4,3-inch 720p HD IPS touchscreen, een dual-core 1,5 Ghz Qualcomm Snapdragon S4 processor, een 8 megapixels camera met LED flash en 1080p video-recording. Ook heeft het toestel 1GB Ram, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, HSPA+ en een 2000 mAh batterij. Of de specs kloppen, is niet duidelijk. Wel is het aannemelijk dat het toestel deze specificaties zal hebben.

De startprijs zou 289 dollar moeten zijn, wat erg goedkoop is gezien deze specificaties. Vreemd genoeg was de releasedatum van de telefoon 15 november 2012, wat zou kunnen betekenen dat het ontwikkelen van dit toestel vertraging heeft opgelopen. Als de W2 daadwerkelijk zou komen, dan kunnen we dit toestel de komende maanden vast en zeker verwachten.  

Over de auteur: Nichal Joosse