Geruchten
17 mei 2011 - Ron Smeets

Specs van de HTC Puccini uitgelekt?

Precies een week geleden dook een kiekje op wat volgens de geruchten wel eens de eerte 10 inch tablet van HTC zou kunnen worden, de Puccini.

Vandaag zijn in een nieuw gerucht een aantal, vermoedelijke, specs en twee screenshots van de UI (homescreen) uitgelekt. Natuurlijk zijn dit nog onbevestigde geruchten en we zullen op de eerste officiele berichten uit het HTC kamp moeten wachten voordat meer duidelijkheid gegeven kan worden over de Puccini.

Hoe dan ook, 911Sniper meldt in een blogposting dat de HTC Puccini onder andere voorzien zou gaan worden van een 10 inch display met 1280 x 800 pixel resolutie (WXGA), een 1.5GHz dual core processor van Qualcomm, LTE (4G) support, Android 3.0.1(?) (Honeycomb) en dezelfde Scribe technologie als bij de HTC Flyer. De vermelding dat de HTC Puccini voorzien wordt van Android versie 3.0.1 is een beetje vreemd omdat na 3.0 inmiddels ook versie 3.1 al aangekondigd is. Als de berichtgeving over Android 3.0.1 op de HTC Puccini juist is, dan is de meest voor de hand liggende verklaring dat HTC en Google een ietwat aangepaste versie van Honeycomb gemaakt hebben, speciaal voor deze HTC tablet. We zullen zien.

HTC-Puccini-Homescreen-a HTC-Puccini-HomeScreen-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.