Geruchten
01 december 2014 - Ron Smeets

Specs van de HTC One M9 duiken op Geruchten melden betere specs dan zijn voorganger (duh!)

De kans dat HTC de One M8 laat opvolgen door de One M9 is behoorlijk groot en als dat gebeurt, dan zal dat waarschijnlijk ergens in februari of maart van 2015 het geval zijn. De afgelopen maanden doken al wat concepten voor het toestel op; gemaakt door hobbybobs en met wisselend succes. Nu is het de beurt aan de geruchtenmolen die specificaties produceert.

In China zijn enkele specs opgedoken via Social Media waaruit, als ze kloppen natuurlijk, blijkt dat de One M9 betere specs zal krijgen dan zijn voorganger. Uhmm, dat is niet echt verrassend natuurlijk. Het komt immers zelden voor dat een opvolger van een topmodel mindere specs toebedeeld krijgt.

Enfin, gesproken wordt over een quad core Qualcomm Snapdragon 805 processor met 3GB RAM (kloksnelheid wordt nog niet genoemd). Het scherm zou met 5.5 inch een stuk groter worden en bovendien QHD resolutie hebben (2560 x 1440). De camera wordt volgens deze geruchten een 16 megapixel model met optische beeldstabilisatie waarmee de Taiwanese fabrikant definitief af zou stappen van het mislukte UltraPixel experiment. Of de camera wel weer een dual lens krijgt is niet bekend. Tot slot worden ook nog de 3500 mAh accu en het Android Lollipop OS vermeld

Uiteraard geeft HTC, zoals altijd, geen enkel commentaar op deze geruchten dus we zullen moeten afwachten in hoeverre deze specs de werkelijkheid gaan benaderen, maar zoals gezegd is het niet gek dat de One M9 met betere specs uitgerust zal worden dan de One M8.

Bron (Chinees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.