Geruchten
16 februari 2015 - Ron Smeets

Specs van de HTC One M8i opgedoken Toestel zou tussen de One M8 en One M9 gepositioneerd worden

HTC zal tijdens het MWC in Barcelona over twee weken een of meerdere nieuwe toestellen, en mogelijk ook een wearable, presenteren. Al weken gonst het van de geruchten over de One M9, maar er werd ook al regelmatig gespeculeerd over een mogelijk mid-range toestel. De HTC Hima bijvoorbeeld.

Vandaag dook de eerste informatie op van nog een mogelijke nieuwe HTC, de One M8i. Zoals de naam al duidelijk doet vermoeden wordt dat, mits de geruchten kloppen natuurlijk, een variant van de One M8 die tussen dat toestel en het nieuwe vlaggenschip, de One M9, gepositioneerd wordt.

Kijkend naar de specs dan zijn in vergelijking tot de One M8 met name de camera en processor duidelijk vernieuwd. De One M8i heeft een octa core, 64 bit, rekenchip van Qualcomm, zo staat in het lijstje met gelekte specs te lezen. Opvallend is verder dat de camera weer een zogenaamde duo variant is. Geen Ultrapixel model, want daar lijkt HTC toch definitief afscheid van genomen te hebben, maar een camera met twee sensoren; een met 13 en een met 2 megapixels.

Afbeeldingen van de HTC One M8i zijn er nog niet maar volgens de bron van deze geruchten, het beruchte upleaks, zou het toestel qua design, grootte en gewicht nagenoeg een 1-op-1 kopie van de One M8 zijn. Uiteraard is op dit moment niet te controleren in hoeverre deze berichten kloppen. Voor de liefhebbers nog wel even het complete lijstje met specs zoals dat uitlekte:

- 64 bit octa core processor, Qualcomm Snapdragon 615 (4 x 1.7GHz + 4 x 1.0GHz)
- 5 inch Full HD display
- 2GB RAM
- 16GB intern geheugen
- microSD uitbreiding
- 13 + 2 megapixel duo camera met dual LED flitser
- 5 megapixel front camera
- Android 5.0 met Sense 7.0
- Boomsound, NFC, Bluetooth 4.1
- Accu met minder dan 3000 mAh

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.