Geruchten
01 juli 2016 - Ron Smeets

Specs van de HTC Marlin, de tweede Nexus voor dit jaar, gelekt Groter, maar verder nagenoeg gelijk aan de HTC Sailfish uit eerdere geruchten

Naar verluidt, en die geruchten doen al geruime tijd de ronde, komen de twee nieuwe Nexus toestellen van dit jaar van één fabrikant die wel weer een succesje kan gebruiken; HTC. De Taiwanese fabrikant zou, voor he eerst sinds de Nexus One uit 2010, werken aan twee nieuwen Google smartphones; de Sailfish en de Marlin. Van de eerste, de kleinere van de twee, doken een week geleden al wat specs op. Vannacht zijn die van de Marlin uitgelekt, zo claimt Android Police.

Als we de geruchten mogen geloven dan wordt de HTC Marlin voorzien van een 5.5 inch QHD (2560 x 1440) AMOLED display, een quad core Qualcomm processor met 4GB RAM en een 12 megapixel camera aan de achterzijde. Verder wordt gesproken over een 3450 mAh accu, een 8 megapixel front (selfie) camera, USB type C aansluiting, Bluetooth 4.2 en twee geheugen uitvoeringen; 32GB en 128GB.

Tot slot zouden de speakers van het toestel aan de onderzijde geplaatst worden en prijkt aan de achterzijde een vingerafdruk scanner. De anonieme bron kon nog niets zeggen over andere specs en welk type Qualcomm processor in de HTC Marlin verwerkt gaat worden. Gespeculeerd wordt over de Snapdragon 821 of 823. En natuurlijk spreekt het voor zich dat de nieuwe Nexus smartphones standaard meteen uitgerust worden met Android Nougat.

Ik kan niet zeggen dat deze specs mij al over-enthousiast maken voor de nieuwe Nexus smartphones. Ten eerste verschillen de vermeende uitrustingen van de Sailfish en Marlin nauwelijks van elkaar en heel erg spectaculair zijn ze (nog) niet.

Voor de volledigheid nog even de vermeende specs van de kleinere nieuwe Nexus, de HTC Sailfish:, die vorige week opdoken:
- 5 inch Full HD AMOLED display
- 2 GHz Quad core processor met 4GB RAM
- 32GB gehgeugen
- 12 megapixel camera achterzijde, 8 megapixel selfie cam
- 2770 mAh accu
- USB-C, Blutooth 4.2
- Vingerafdruk scanner op de achterzijde
- Speakers aan de onderzijde

Uiteraard zijn dit nog allemaal onbevestigde geruchten waarvan het waarheidsgehalte pas duidelijk wordt op het moment dat Google en HTC de nieuwe Nexus toestellen onthullen, ergens in september als het goed is.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.