Geruchten
11 juni 2016 - Ron Smeets

Specs van de Honor 5A Plus duiken op Chinese fabrikant onthult dit toestel mogelijk dit weekend al

De kans is groot dat Honor, het prijsvechter merk van Huawei, dit weekend twee nieuwe smartphones gaat onthullen. Gesproken wordt al een tijdje over de komst van de Honor 5A en 5A Plus. Van die laatste is nu een aantal specs opgedoken bij GFXBench. Uiteraard zijn dit allemaal nog geruchten maar als het goed is worden die morgen (12 juni) al bewaarheid wanneer Honor haar geplande presentatie houdt.

De Honor 5A Plus zou volgens de gelekte benchmarks voorzien zijn van een 5.5 inch HD (1280 x 720) display, een 1.5GHz octa core Snapdragon 615 processor met 2GB RAM, 16GB intern geheugen en een 12 megapixel camera met full HD video aan de achterzijde. Aan de voorzijde zou een 8 megapixel selfie cam geplaatst zijn die ook in full HD kan filmen. De Honor 5A Plus zou standaard uitgerust worden met Android 6.0 Marshmallow en de nieuwste Huawei EMUI (5.5). Verder wordt gespeculeerd over een 3000 mAh accu.

De kleinere variant, Honor 5A, heeft volgens de geruchten een 5 inch HD scherm, 2200 mAh accu 1.3GHz quad core processor, 2GB RAM, 16GB geheugen, 13 megapixel camera en 2MP front cam. Volgens eerdere geruchten zou dat toestel voorzien worden van Android 5.1 Lollipop, maar dat lijkt mij ietwat onwaarschijnlijk. Enfin, we zullen het wel zien, morgen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.