Geruchten
28 september 2017 - Ron Smeets

Specs van de Google Pixel 2 en Pixel 2XL duiken op Snapdragon 835 en e-SIM optie

Op Werelddierendag zal Google naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe Pixel smartphones onthullen. De komst van die toestellen heeft de software gigant ruim een week geleden veilig gesteld door de gedeeltelijke overname van HTC. En dan met name dat deel van de Taiwanese fabrikant dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de Google Pixel smartphones. Gisteren doken in Amerika een aantal vermeende specificaties van de twee nieuwe Pixels op. Daaruit blijkt, mits ze kloppen natuurlijk, dat de nieuwe Google Phones uitgerust worden met een Snapdragon 835 processor. Ook zouden beide modellen, de Pixel 2 en Pixel 2 XL, voorzien zijn van twee type simkaarten. Niet als dual-sim optie echter. De toestellen krijgen volgens deze geruchten de beschikking over een nano simkaart ingang en een zogenoemde e-SIM. Die laatste zit ‘vastgebakken’ in het toestel en kan voor gebruik met iedere provider, die e-SIM’s ondersteunen, geprogrammeerd worden.

Geen echt grote verassingen
We moeten nog een slag om de arm houden, maar de lijst met specificaties die via Android Authority uitgelekt is bevat geen echt grote verassingen. Persoonlijk vind ik een full HD scherm zoals de Pixel 2 dat zou krijgen voor high-end smartphones, waar de eerste Pixel modellen vooral qua prijs toch zeker bij gerekend moesten worden, niet meer echt van deze tijd. De Pixel 2 XL zou overigens wel een scherm met QHD resolutie krijgen dat ook nog eens gemaakt is van curved glas. Verder valt nog op dat ook Google besloten heeft de 3.5mm minijack te laten varen, onder andere ten faveure van een stereo speaker. De bron van deze geruchten zegt ook al te weten dat de Pixel 2 XL een screen-to-body verhouding heeft van 80 – 85%. Dat zou kunnen duiden op dunnere randen aan de boven en onderzijde van het toestel. Vergelijkbaar met de Note8 en G6. We gaan het zien. Hieronder staat de screenshot van de gelekte specs en helemaal onderaan het artikel nog een eerder gelekte render van de achterzijde van de Pixel 2 XL.

Geen duo camera’s
Hoewel in de specificaties gesproken wordt over ‘Pixel camera’s’ krijgen zowel de Pixel 2 als de Pixel 2 XL geen duo camera aan de achterzijde. Volgens de bron van deze geruchten verwijst het meervoud in dit geval naar de front en back camera’s. De primaire camera van de Pixel 2 XL zou Optische Beeldstabilisatie ondersteunen maar het is nog niet zeker of de kleinere Pixel 2 dezelfde camera krijgt. Tot slot valt nog op dat de accu van de Pixel 2 70mAh minder capaciteit heeft dan die van zijn voorganger. Bij de Pixel 2 XL zou dat precies andersom zijn; +70mAh dus. We gaan het zien, op 4 oktober.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.