Geruchten
16 mei 2014 - Ron Smeets

Specs van de Galaxy S5 Active duiken op

De kans dat Samsung ook dit jaar weer een 'Active' variant van de populaire Galaxy S5 zou maken achtte ik aanvankelijk redelijk klein. De fabrikant heeft de Galaxy S5 zelf immers al voorzien van enkele 'Active' specs, zoals het waterdichte ontwerp. tel daarbij op alle nieuwe SHealth functies en de Gear Fit smartwatch en je hebt eigenlijk al een Galaxy S5 Active.

Toch zijn nu ook specs van een andere Galaxy S5 Active opgedoken, waarvan natuurlijk nog niet te zeggen is of ze ook echt zijn, in een Benchmark test.

De Galaxy S5 Active (SM-G870) specs die in GFX Benchmark te zien waren:
- Android 4.4.2
- 5.2 inch full HD display
- 2.5GHz Qualcomm Snadragon 800 processor
- 1.8 GB RAM
- 11 GB vrij geheugen
- 15 megapixel camera (met full HD video opname)
- WiFi, NFC, GPS, Bluetooth
- Front camera 

De 1.8GB RAM zal ongetwijdeld als 2GB in de specs opduiken en 11GB vrij geheugen betekent dat het toestel in totaal 16GB aan boord zal hebben. Het enige vreemde aan deze specs is het feit dat de processor op, pakweg, 2.5GHz geklokt is. De Qualcomm Snapdragon 800 zou namelijk niet 'sneller' kunnen dan 2.3Ghz.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.