Geruchten
09 oktober 2012 - Ron Smeets

Specs van de 5 inch HTC DLX 'Phablet' duiken op

Ruim een maand geleden verschenen online enkele kiekjes van een HTC smartphone met een 5 inch display. Een mogelijke Galaxy Note (II) of LG Vu (2) concurrent van de Taiwanese fabrikant.

Op Twitter is enkele uren geleden een berichtje gepost waarin enkele specs van dat toestel, de HTC DLX, genoemd worden. Onbevestigde geruchten natuurlijk, maar daarom niet minder leuk ;-)

De HTC DLX zou dus voorzien worden van een 5 inch Full HD (1080p) display, een quad core Snapdragon S4 Pro van 1.5 GHz met 1.5GB RAM. Verder wordt gesproken over 16GB intern geheugen, een 12 megapixel camera plus een 2 megapixel cam aan de voorzijde, een 2500 mAh accu die niet zelf verwisseld kan worden en Android 4.1.2 (Jelly Bean).

Opvallend is dat dit dezelfde Android versie is die ook opdook bij het gerucht, van eerder deze ochtend, over een LG Nexus smartphone. Zou dit dan wellicht een volgend HTC 'Nexus' toestel worden? Dat is natuurlijk pure speculatie, maar geruchten dat dit jaar (ergens in november) meerdere nieuwe 'Nexus' smartphones, van verschillende fabrikanten, gepresenteerd gaan worden doen al geruime tijf de ronde.

Hieronder staan nog een keer de foto's die enkele weken geleden opdoken van deze HTC 'Phablet': HTC-Phablet-Rumor-b1 HTC-Phablet-Rumor-a1

Via: Twitter

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.