Geruchten
08 februari 2008 - Ron Smeets

Specs N96 gelekt op Duitse Nokia site

Vanacht zijn enkele uren (inmiddels is de pagina weer offline) de specs van de Nokia N96 op de Duitse site van de Finse fabrikant te lezen geweest.

Het toestel, waarvan enkele weken geleden ook al een aantal vermoedelijke foto’s van uitlekte wordt, zo luiden de geruchten, aanstaande maandag in Barcelona tijdens de persconferentie van Nokia op het Mobile World Congress gepresenteerd.

De specs die op de Duitse Nokia site te zien geweest zijn liegen er niet om. Als ze kloppen dan wordt de N96 het nieuwe paradepaardje van Nokia.

- Quadband EDGE

- Dualband HSDPA 850/2100 MHz

- DVB-H Class C

- 92 cc volume

- 125 gram weight

- 103 x 55 x 18 mm

- 16 GB internal memory AND a microSD slot; 24 GB total if you spend an extra $80

- 950 mAh battery

- 6.1 cm (2.8 inch) 320×240 display with 16 million colors

- 3.5 mm headphone jack

- WiFi (802.11b/g)

- AGPS

- 5 megapixel camera with Carl Zeiss lens that also does VGA video recording at 30 FPS, Dual LED flash that can also be used when video recording!

- S60 3rd Edition Feature Pack 2 (Flash Lite 3 enabled web browser included)

- microUSB

De vraag is dan natuurlijk nog wanneer Nokia de N96 op de markt zal brengen. De N95 is er nog geen jaar en diens 8GB variant zelfs pas enkele maanden. Het lijkt dan ook niet waarschijnlijk dat de N96 voor de zomer nog in de winkels zal liggen, maar je weet het natuurlijk nooit.

Eerst maar eens afwachten of deze geruchten waar blijken te zijn of dat het misschien een ‘grap’ betreft van een Duitse medewerker van Nokia die het ook niet eens is met de sluiting van de fabriek in Bochum ;-)

Via: IntoMobileGerelateerde links:
Foto's van de N96 opgedoken?
Nokia N96 gespot?
Belachelijk N96 concept
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.