Geruchten
31 maart 2016 - Ron Smeets

Specs HTC 10 duiken op in GFX benchmark

De afgelopen weken en maanden zijn al diverse geruchten en renders van de HTC 10 opgedoken. Daarin werd ook al flink gespeculeerd over de specs van het nieuwe Taiwanese vlaggenschip. Vandaag is een groot deel van deze specs 'bevestigd', maar er moet natuurlijk wel nog een slag om de arm gehouden worden, op een resultaatpagina van GFX Bench.

Als die informatie klopt dan wordt de nieuwe HTC onder anderen voorzien van een 5.1 inch QHD (2560 x 1440 pixel) display, een 2.1 GHz Snapdragon 820 processor van Qualcomm met 4GB RAM en 32GB intern geheugen. Verder wordt melding gemaakt van een 12 megapixel camera (in de lijst staat 11MP maar 4000 x 3000 pixels is toch echt 12 megapixel) die ook in 4K kan filmen maar geen HDR zou ondersteunen. Aan de voorzijde zou een 5 megapixel selfie camera zitten die in 2K kan filmen (2592 x 1944). Het toestel zou ook voorzien zijn van de nieuwste Android, 6.0.1, Marshmallow versie. Hieronder staat een screenshot van de volledige benchmark resultaten.

In hoeverre dit overeenkomt met de werkelijkheid zal moeten blijken wanneer HTC de '10' officieel onthult.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.