Geruchten
10 februari 2010 - Ron Smeets

Specs en foto van de Puma Phone gespot?

Een dag of tien geleden kondigden Puma en Sagem Wireless de komst van een (sportief) lifestyle mobieltje aan die tijdens het Mobile World Congress in Barcelona officieel gepresenteerd zal gaan worden. Daarbij werd ook nog gezegd dat het zou gaan om een 'bijzonder nieuw toestel met een uniek design en originele functionaliteiten. OK, duidelijk PR praat dus ;-)

Vandaag lanceerde Puma alvast een teaser website voor de Puma Phone. Op zich niet echt bijzonder nieuws, ware het niet dat in de broncode van die webpagina een aantal specificaties (na de klik) van het toestel te vinden zijn. Een bizarre vergissing van de webmaster of bewuste lek-actie? Kort nadat deze informatie online verscheen dook ook nog een foto (zie hiernaast) op van, als de geruchten kloppen, de achterzijde van het toestel.

Daarop is duidelijk een zonnecel zichtbaar, hetgeen zou betekenen dat de Puma Phone een 'groen' mobieltje is. Overigens wordt de zonnecel functie ook vermeld in de gelekte informatie van de website. Enfin, zelf vind ik het toestel op de foto een beetje erg veel op de Samsung Blue Earth lijken, maar goed, de voorkant is nog niet onthuld, dus dat kan toeval zijn. 16 Februari zal in Barcelona bekend worden of bovenstaande foto in de buurt van de waarheid kwam.

Terug naar de specifgicaties. In de broncode van de teaser site staat hetvolgende vermeld: "The PUMA PHONE is a connected lifestyle device with sport and lifestyle functionalities such as PUMA Icon Messaging (Puma Language), Solarmeter (Solar Cell), Photo Sharing, GPS tracker, Bike Tracker, Run Tracker, Video Chat, Pedometer, Stopwatch, Music Turntable. It is also a connected handset that embraces the PUMA Community (PUMA on Facebook, PUMA on Twitter, PUMA on YouTube, PUMA on Flickr) and gives you access to the PUMA WORLD (Football, Motorsport, golf, sailing, running latest news), to PUMA Products and to specific PUMA Applications and Games."

Via: UnwiredView, Bron: MobileCrunch

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.