Geruchten
26 december 2014 - Ron Smeets

Specs en eerste afbeeldingen van de BlackBerry Z20 'Rio' Na de klassieke Classic komt er toch ook weer een full touchscreen model

Vlak voor de Kerst lanceerde BlackBerry de Classic. Een gemoderniseerde variant van de succesvolle Bold 9900. Het toestel dat zo ongeveer de laatste echt goed verkopende BlackBerry was voordat de verkoopcijfers en het marktaandeel van de Canadese fabrikant de kelder in doken. Met de Classic zijn ze terug naar af gegaan, aldus BlackBerry zelf. Klanten wilden, zo bleek uit onderzoek, toch vooral een fysiek qwerty toetsenbord.

Toch lijkt het er op dat BlackBerry de full touchscreen toestellen niet helemaal de rug toe keert. Ondanks de geflopte Z10 en Z30 en de afgelaste ' Manitoba' werkt, zo luiden de geruchten althans, de fabrikant nog aan een nieuwe Z-series; de Z20 'Rio'. Daarvan doken de afgelopen dagen enkele afbeeldingen en specs op. Daaruit, de volledige lijst staat onder de foto's, kun je vooralsnog afleiden dat dit een mid-range smartphone wordt. Zo heeft hij een 5 inch HD (1280 x 720) display, een 1.5GHz dual core processor en 8 megapixel camera. Als de berichten kloppen dan zal de BlackBerry Z20 in februari al op de markt komen. Waar en tegen welke prijs? Dat is nog niet bekend.

Kijkend naar de afbeeldingen van de BlackBerry Z20 Rio moest ik eigenlijk meteen denken aan de LG New Chocolate BL40. Waarom? Dat weet ik ook niet echt. De BlackBerry Rio heeft immers geen 21:9 scherm, maar wellicht dat het design van de zijkanten daar debet aan zijn.

Een overzicht van alle specs zoals die nu uit de geruchtenmolen kwamen:

- MSM 8960 Dual Core 1.5 GHz processor
- 2 GB RAM
- 16GB intern geheugen met Micro SD uitbreiding optie
- 5 inch HD (1280 x 720 pixel) display
- 8 megapixel camera (achterzijde)
- 3 megepixel front cam
- 2800 mAh accu (niet verwisselbaar)
- 4G support en 4G Hotspot
- Wi-Fi 2.4GHz 802.11 b/g/n
- Bluetooth 4.0, DLNA, Miracast
- 9.5 mm dik

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.