Geruchten
04 juli 2007 - Ron Smeets

Specs en een ontwerpfoto van de HTC Omni

Geruchten over de komst van een nieuwe HTC die als opvolger voor de ‘Universal’ op de markt zou gaan komen doen al bijna driekwart jaar de ronde maar nu lijkt het erop dat de HTC Omni ook daadwerkelijk aangekondigd gaat worden. De laatste berichten spreken zelfs over een releasedatum ergens in Oktober.

Op de foto cq ontwerptekening van de Omni is duidelijk te zien dat deze HTC een groot display en toetsenbord heeft en eigenlijk, zeker in dichtgeklapte toestand, een kruising tussen een Nintendo DS en een kleine laptop. Niet dat daar iets mis mee is overigens want de Omni ziet er zeker niet verkeerd uit.

Behalve deze ontwerpfoto zijn ook nog enkele specs boven water komen drijven. De Omni is een Windows Mobile 6.0 Smartphone met UMTS en HSDPA, een 4 inch WVGA display (800x480), 256MB ROM, 1280MB RAM, microSD geheugenkaart, WiFi, GPS, Bluetooth en een volwaardig QWERTY toetsenbord. De afmetingen vallen, voor een toestel met een display van ruim 10cm, best nog mee: 130 x 81 x 16mm (lxbxh).Gerelateerde links:
HTC Omni krijgt een display van 8.9 cm!
HTC Omni als opvolger voor de Universal
Wordt 2007 het jaar van HTC?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.