Geruchten
05 november 2014 - Ron Smeets

Specs en afbeeldingen eerste Microsoft Lumia De RM-1090 wordt waarschijnlijk een middenmoter

De afgelopen dagen zijn in China enkele afbeeldingen en specs opgedoken van een toestel, de RM-1090, dat waarschijnlijk de eerste Microsoft Lumia zal worden. De eerste Windows smartphone van MIcrosoft zonder Nokia vermelding dus.

De afbeeldingen zijn 'gelekt' via documenten van Tenaa, de Chinese FAA. Opvallend is de kleur en positionering van het Microsoft logo op het toestel op die afbeeldingen. Dat lijkt namelijk als twee druppels water op eerdere afbeeldingen die online verschenen. Uiteraard is dat nog altijd geen bevestiging dat de nieuwe geruchten kloppen, maar het helpt een beetje ;)

Over de specs wordt dus ook een en ander gemeld. Zo zou de RM-1090 voorzien zijn van een 1.2GHz quad core processor van Qualcomm (een Snapdragon 200 of 400) met 1GB RAM. Het scherm is een 5 inch model met een resolutie van 1280 x 720 pixels; HD dus. Het toestel zou verder 8GB intern geheugen hebben dat met een microSD kaartje nog uitgebreid kan worden (max. 64GB). Aan de achterzijde zit een 5 megapixel camera, maar voor selfies is helaas een VGA versie beschikbaar. Middenmoter of instapmodel, een VGA camera is niet meer van deze tijd.

Tot slot worden ook de accu en afmetingen nog genoemd; 1900 mAh, 145.7 gram en 140.2 x 72.45 x 9.32 millimeter. Uiteraard zijn dit nog onbevestigde geruchten. Alleen Microsoft kan bevestigen of ze kloppen. Afwachten dus.

Bron (Chinees), Via (Duits)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.