Geruchten
16 januari 2018 - Ron Smeets

Specificaties van de Sony Xperia XZ Pro duiken op Toestel wordt mogelijk in Barcelona onthuld

Op de CES onthulde Sony de nieuwe XA series smartphones en een nieuwe L-serie model. Verwacht wordt nu dat de Japanse fabrikant in Barcelona, tijdens het MWC, een phablet gaat onthullen. Als we de laatste geruchten mogen geloven dan wordt dat de Xperia XZ Pro. Een onlogische naam als je het mij vraagt – de XZ1 serie is er immers al een tijdje – maar van de XZ Pro zouden nu enkele specs uitgelekt zijn.

Dual camera en OLED scherm
Op de afbeelding hieronder die nu dus uitgelekt zou zijn is het niet echt goed te lezen maar volgens de Chinese bron zou het toestel onder andere uitgerust worden met een dual camera aan de achterzijde en een OLED scherm. Twee primeurs voor Sony. Nogmaals, het zijn nog geruchten. Het OLED scherm zou  5.7 inch groot zijn en een 4K resolutie hebben. De dual camera heeft een 18 en een 12 megapixel objectief. Aan de voorzijde zit een 13 megapixel camera voor selfies. De krachtbron van de Xperia XZ Pro wordt volgens dit gerucht de gloednieuwe Snapdragon 845 processor van Qualcomm, aangevuld met 6GB RAM. Verder wordt gesproken over 128GB intern geheugen, met microSD uitbreiding optie, Android 8.0 Oreo, een waterdichte (IP68) behuizing en een accu van 3420mAh. Er wordt ook een richtprijs genoemd: 760 euro (6000 Chinese Yuan).

De specs op bovenstaande afbeelding zijn nauwelijks leesbaar. Bovendien wordt het afwachten in hoeverre ze de waarheid benaderen. als de Xperia XZ Pro al bestaat.

Onlogische naamgeving
Dat Sony op het MWC met een nieuwe smartphone of phablet op de proppen gaat komen dat zou zomaar kunnen. Ik vind het echter onwaarschijnlijk klinken dat dat toestel de Xperia XZ Pro zou worden. Ruim een half jaar geleden onthulde Sony immers de opvolgers van de Xperia XZ serie, uit 2016; Xperia XZ1 genaamd. In dat kader zou het veel logischer zijn om de nieuwe phablet ook een XZ1 modelnaam te geven. Ik denk dan dus ook dat wanneer dit toestel bestaat hij als Xperia XZ1 Pro door het leven zal gaan. Enfin, over een week of zes weten we meer. 

Eerder doken bovenstaande renders al eens op van wat de Sony Xperia XZ Pro zou moeten zijn.