Nieuws
21 februari 2008 - Redactie MobileCowboys

Speciale SIM-only dienst voor internationale bellers

PERSBERICHT - Dankzij de wereldwijd geldige simkaart van de IM-reus ICQ en de internationale mobiele diensten leverancier United Mobile kunnen globetrotters vanaf nu internationaal bellen… zonder een cent te veel te betalen.

De ICQ/United Mobile simkaart is een oplossing voor globetrotters die op zoek zijn naar betaalbare internationale gesprekken, ongeacht of ze nu een week of langer in het buitenland zijn.

Een extra troef is goedkope dataroaming in meer dan 15 landen. De simkaart biedt wereldwijde dekking en internationale beltarieven vanaf slechts 29 cent per minuut. Ze kan online besteld worden via de website van ICQSIM.

In de toekomst moet de simkaart ook toegang op afstand bieden tot enkele ICQ diensten. Dan denken we aan de mogelijkheid om in te loggen en ICQ contactpersonen te raadplegen of gratis te chatten met ICQ vrienden. Voor deze dienst zou dan enkel het dataverkeer aangerekend worden.

Ook zitten er extra diensten aan te komen, zoals ICQ wallpapers, beltonen, spelletjes en boodschappen over belkosten. Op die manier kunnen gebruikers altijd zien hoeveel (bel)krediet ze nog op hun prepaidaccount hebben staan.

Charles Fränkl, CEO van United Mobile, is ervan overtuigd dat de samenwerking met ICQ mooie kansen biedt: “We hebben samenwerkingsvoorstellen gekregen van soortgelijke ondernemingen, maar ICQ was zonder twijfel onze eerste keuze. ICQ is een sterk merk met een internationale uitstraling en heeft een trouwe gebruikerscommunity die ons nieuwe product internationale weerklank zal geven.”

Dankzij de uitbreiding van zijn mobieledienstenpakket – zoals SMS, WAP en MIM (Mobile Instant Messaging) – zal ICQ zijn sterke mobiele platform nog verstevigen en zal het zijn gebruikers nu nog meer diensten kunnen bieden.

Orey Gilliam, CEO van ICQ: “ICQ heeft wereldwijd 28 miljoen gebruikers en wil hen graag behandelen als een echte, dynamische community. De simkaart voor reizende ICQ gebruikers valt onder de nieuwe communitydiensten en is een aanvulling van ons huidige mobiele aanbod. ICQ is heel blij met deze nieuwe dienst, in samenwerking met United Mobile. Nu kunnen onze gebruikers op een betaalbare manier contact houden met hun vrienden. Zelfs wanneer ze naar het buitenland reizen.”Gerelateerde links:
Goedkoper Mobiel Internetten in het buitenland?
Maximumtarief voor mobiel bellen in het buitenland
Goedkoper bellen in het buitenland...
Roaming tarieven met maximaal 95% omlaag
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl