Entertainment
14 augustus 2008 - Ron Smeets

Speciale 'Moslim' applicaties voor Nokia toestellen

Een jaar geleden introduceerde Nokia bij wijze van proef de N73 Ramadan Edition met daarop speciale software voor moslims.

Schijnbaar is dat dus een succes gebleken, want deze zomer introduceert Nokia deze applicaties ook op andere modellen.

Hierbij zijn onder andere een digitale versie van de Koran, een gebedskalender (Emsakya), een gids voor de Hajj en Umrah en de Ramadaniat met info over het vasten, Zakah Al-Fitr, de voordelen van Laylat Al-Qadr en de l'tekaf.

Bovenstaande applicaties worden vanaf nu in diverse landen in het Midden-Oosten voorgeinstalleerd op de N78, N70 Music Edition, E51, 3120 Classic, 6500 Slide en de 2630. Daarnaast kunnen gebruikers met een N95 of N82 de applicaties via de Nokia Download service op hun toestel installeren.Gerelateerde links:
SMS dienst voor Engelse Moslims
Islam werft ook per SMS
Speciaal Moslim mobieltje
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.