Accessoires
13 oktober 2005 - Ron Smeets

'Special Effect' lenzen voor je camphone

Nadat we eerder al berichtten over de groothoek- en telelens speciaal voor camphones zijn er in Japan nu ook zogenaamde effect lenzen te koop.

Gemaakt door Kenko Digital zijn ze per 4 te koop via Yahoo Japan voor een kleine 3700 Yen (27 Euro). In totaal zijn er maar liefst 14 verschillende types, voor special effectfoto's zoals kleurfiltering, wind- en breedbeeld effecten, maar stel je er niet teveel van voor.

Ze zien ook eerder uit als iets dat mijn dochter op de kermis wint bij touwtje trekken dan op iets dat voor een lens door het leven moet gaan. Al was het maar vanwege de kinderachtige armbandjes en zoete kleuren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.