Toestellen
16 november 2009 - Ron Smeets

Speaker bug treft Motorola Droid

Er wordt in de VS nog niet al te veel paniek over gemaakt omdat het mogelijk een software probleem is, maar steeds meer Motorola Droid eigenaren klagen over het zomaar ineens uitvallen van de externe speaker van het toestel.

Vooralsnog luiden de berichten dat het probleem tijdelijk op te lossen is door het toestel te herstarten, maar omdat Motorola nog geen definitieve (software) oplossing kan bieden worden de toestellen van klanten die dit terugkerende probleem ondervinden omgeruild voor nieuwe exemplaren.

Op zich een prima eerste oplossing van Motorola, maar wie zegt dat die nieuwe toestellen er geen last van hebben? Een defintieve oplossing is er immers nog niet. Bovendien is het natuurlijk bijzonder vervelend voor iedereen die het toestel ook als wekker gebruikt of er, zonder headset of carkit, handsfree mee belt. Er is namelijk geen peil op te trekken wanneer de problemen zich voortdoen.

Ik hoop voor Motorola dat dit een kleine bug zal blijken te zijn die relatief eenvoudig en snel opgelost kan worden middels een software update want als het een hardware probleem is dan loopt de come-back van Motorola meteen al een flinke deuk op.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.